Veiligheid op je lustrumreis

Online Stores

Veilig reizen is belangrijk. Houd de onderstaande tips in het achterhoofd bij het boeken van de reis en tijdens de reis zelf. Zeet je zeker dat jouw reis veilig is voor alle deelnemers.

Boek bij een betrouwbare reisorganisatie

Het organiseren van een veilige lustrumreis begint bij het boeken van een reis bij een betrouwbare reisorganisatie, zoals bijvoorbeeld Bohemian Birds. Dit is een reisorganisatie die niet alleen aangesloten is bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), maar ook bij het Calamiteitenfonds.

Sluit een reisverzekering af voor de lustrumreis

Niet alleen jij, maar ook voor de andere deelnemers van de lustrumreis, is een reisverzekering tijdens de lustrumreis een must. Heb je al een reisverzekering? Controleer dan of de dekking van deze reisverzekering ook geldt in het land waar jij naartoe gaat. Veel mensen hebben een dekking in Europa, die niet geldig is als je naar continenten als Azië, Zuid-Amerika of Afrika gaat. Zet je dekking tijdelijk om in een werelddekking en je hebt een goed dekkende reisverzekering voor je lustrumreis. 

Reis met gezond verstand

Misschien overbodig, maar we noemen het toch. Hoe gezellig en leuk een lustrumreis ook is: blijf altijd met gezond verstand reizen. Wil je bijvoorbeeld een taxi nemen op de plaats van bestemming, dan neem je altijd een officiële en betrouwbare taxi. Ga je naar een grote markt, let dan goed op je spullen. Ook is het belangrijk om elkaar goed in de gaten te houden, waar jullie ook zijn. Wees altijd op je hoede voor eventuele gevaren en wijs andere mensen hier ook op.