Geldzaken om over na te denken

Online Stores

Het totale reisbudget voor een lustrumreis is al snel groot Ga je bijvoorbeeld op reis met een groep van tien personen? Dan is er al snel 20.000 euro gemoeid. Zit jij in de lustrumreis commissie en wil je het organiseren van alle geldzaken van de reis zo goed mogelijk laten verlopen? Doe je voordeel met deze tips!

Open een rekening aparte rekening

Het is gemakkelijk om alle deelnemers van de reis te vragen om hun geld op één bankrekening te storten. Dit moet geen bankrekening van een commissielid zijn, maar een bankrekening die speciaal voor de lustrumreis geopend wordt. Zorg ervoor dat minimaal twee mensen de rekening kunnen beheren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bedenk een spaarplan

Niet iedereen kan zomaar 2000 euro apart leggen voor een lustrumreis: daarom is een spaarplan handig. Door samen met de groep een spaarplan te maken, weet je zeker dat iedereen zich eraan kan houden. Voor de commissie is dit wel belangrijk om in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je voldoende geld hebt om de lustrumreis te organiseren.

Neem een creditcard mee

Je neemt niet alleen meerdere pinpassen mee op reis, maar zorgt er ook altijd voor dat je een creditcard hebt op lustrumreis. In het buitenland kun je lang niet overal met de pinpas betalen. Met een creditcard voorkom je dat je tijdens de reis gedoe krijgt met betalen. Geef de pinpassen aan meerdere personen, zodat er altijd een betaalmiddel is als de groep tijdelijk opgesplitst wordt.