Vluchten tijdens je lustrumreis

Online Stores

Het onderweg zijn kan op zichzelf ook al leuk zijn. Maak je een rondreis, dan is de kans groot dat je op je vakantiebestemming ook nog een of meerdere vluchten maakt. Een paar tips om dit goed te laten verlopen.

Wees op tijd op de luchthaven

Ook in het buitenland is het belangrijk om ruim op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn als je gaat vliegen tijdens je lustrumreis. Zeker om dat het vaak minder strak geregeld is als op Schiphol. Houd voor intercontinentale vluchten  drie uur aan en houd er bij nationale vluchten rekening mee dat je minimaal twee uur van tevoren op de luchthaven aanwezig moet zijn. Liever ben je nog iets eerder aanwezig op de luchthaven, zodat je geen problemen hebt als je langer in de rij moet staan van de douane of als de bagage nog een keer gecontroleerd moet worden.

Houd rekening met de vliegvoorwaarden per land

Ieder land heeft weer zijn eigen vliegvoorwaarden opgesteld. Bij een lustrumreis in Noord-Amerika moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat de meeste luchthavens de bagage van passagiers opnieuw controleren bij het inchecken, ook als je alleen maar overstapt. Ben je op de hoogte van de vliegvoorwaarden per land, dan kom je niet in de problemen als je je vlucht moet halen.

Overstappen in de Verenigde Staten

Moet je overstappen in de Verenigde Staten tijdens je lustrumreis, dan kun je de organisatie van de lustrumreis het beste vragen om gebruik te maken van één reisorganisatie om dit te doen. Ook moet je er rekening mee houden dat je bij een overstap in de Verenigde Staten ook reistoestemming nodig hebt, dat je van tevoren aan moet vragen.