Inhoud van je lustrumreis

Online Stores

Het reisprogramma maken voor je lustrumreis is misschien wel het belangrijkste onderdeel van organisatie. Maar dat is niet makkelijk. We je wat tips, zodat je de perfecte lustrumreis kunt organiseren.

Breek de reis op en houd het overzicht

Eigenlijk bestaat elke lustrumreis uit 3 onderdelen: het vervoer, het verblijf en het vermaak, ofwel de activiteiten. Onder de categorie vervoer zet je alle manieren waarop je je wilt of moet verplaatsen tijdens de reis. Onder de categorie verblijf zet je alle accommodaties waar je wilt verblijven tijdens de reis en onder de categorie vermaak zet je alle activiteiten die je wilt organiseren en hoeveel je precies wilt relaxen tijdens de reis.

Denk aan het budget

Het budget is belangtijk. Je hebt een bepaald budget voor de lustrumreis en hier wil je je natuurlijk aan houden. Is het budget niet zo groot, dan is het belangrijk om op de juiste dingen te besparen. Kies bijvoorbeeld niet voor goedkopere activiteiten of het schrappen ervan, maar bespaar geld door in goedkopere accommodaties te slapen of goedkoper vervoer te nemen om van A naar B te komen.

Wel of geen gids meenemen?

Je kunt een gids meenemen tijdens je lustrumreis, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Wil je liever alleen met de groep reizen, dan neem je geen gids mee. Vind je het juist fijn om een gids mee te nemen en vind je het belangrijk om zo veel mogelijk te weten te komen over je reisbestemming, dan neem je wel een gids mee. Het is zeer sterk afhankelijk van de reisbestemming of een gids aan te raden is. Als je naar een bestemming gaat waar de taalbarriëre veel invloed heeft dan is een gids noodzakelijk. Op de meeste bestemmingen kun je prima reizen zonder gids wat waarmee je weer geld bespaard en zo veel mogelijk uit je lustrumreis haalt.