De lustrumreis bestemming kiezen

Online Stores

Het organiseren van een lustrumreis begint bij het kiezen van de juiste bestemming. Bij het kiezen van de lustrumreis bestemming zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Welke dit zijn leggen we je kort uit.

Het budget van de groep

Het budget is belangrijk. Je stelt altijd een budget samen met de groep voor je op zoek gaat naar een geschikte bestemming voor de lustrumreis. Is het totale budget vastgesteld op 2000 euro, dan ligt het niet voor de hand om een intercontinentale reis te gaan maken in het hoogseizoen. Wees realistisch over het budget en kijk alleen naar bestemmingen die binnen het budget vallen.

Het klimaat op de bestemming

Het is niet erg als het een keer flink regent tijdens de lustrumreis, maar het boeken van een reis tijdens een regen- of orkaanseizoen is niet zo verstandig. Houd rekening met het lokale klimaat van een bestemming: niet door het hele jaar heen, maar op basis van de reisperiode die je wilt aanhouden voor jouw lustrumreis.

De lokale reisafstanden

Het is belangrijk om met elkaar te overleggen hoe lang de groep ter plaatse wilt reizen om van A naar B te komen. Plan je een reis met veel te lange reistijden op de bestemming, dan kan dit voor irritaties of zelfs serieuze ergernissen zorgen in de groep. Is besloten om op bestemming zo min mogelijk lange reizen te maken om van A naar B te komen, dan houd je hier rekening mee bij het boeken van de reis.

De ideale mix van cultuur en ontspanning

Je wilt cultuur snuiven, maar ook lekker genieten en vooral gezellig samen zijn. Probeer de ideale mix samen te stellen van ontspanning en cultuur en je hebt de perfecte lustrumreis. Wij raden je aan om maximaal twee culturele hoogtepunten in te plannen voor de lustrumreis, zodat je ook voldoende tijd hebt om lekker met elkaar te ontspannen. Meer weten? Neem contact op met een van onze reisspecialisten.