Cultuur op je lustrumreis

Online Stores

Je gaat niet alleen op lustrumreis om lekker te ontspannen en samen te zijn met de jaarclub of dispuut, maar ook om cultuur te snuiven. De tips op deze pagina gaan allemaal over cultuur op je lustrumreis. Door deze tips door te lezen, weet je precies hoe je de culturele insteek van jouw lustrumreis tot een groot succes kunt maken.

Kies je hoogtepunten

Het liefst zie je zo veel mogelijk van een bepaalde reisbestemming. Toch is dit niet altijd mogelijk. Zeker niet als je korter gaat reizen. Wij adviseren meestal om twee culturele hoogtepunten in het programma van je lustrumreis op te nemen. Zo voorkom je niet alleen dat je tempelmoe wordt, maar blijf je ook lekker ontspannen tijdens de reis. Het is zonde als je van cultureel hoogtepunt naar cultureel hoogtepunt gaat en nauwelijks de tijd hebt om echt te genieten van de reis.

Er is meer dan wereldwonderen

Sommige reizigers denken bij cultuur misschien meteen aan de culturele bouwwerken van een bepaalde bestemming. Of één van de wereldwonderen. Natuurlijk zijn deze bouwwerken een belangrijk onderdeel van de cultuur, maar het is natuurlijk meer dan dat. Door in aanraking te komen met culturele elementen als taal, muziek, eten, drinken, gewoonten en tradities wordt jouw lustrumreis onvergetelijk.

Respecteer gewoonten en gebruiken

Elk land heeft eigen gewoonten en gebruiken. Door je van tevoren in te lezen in de gewoonten en gebruiken van jouw reisbestemming kun je je reisgenoten goed informeren over de gebruiken in een land. Een glimlach betekent in Nederland iets goeds, maar kan in Azië iets heel anders betekenen. Door je in te lezen, voorkom je misverstanden tijdens de lokale bevolking en weet je zeker dat je altijd respectvol overkomt.